Η τελευταία θερινή εκδήλωση του Θέαλου (φωτογραφίες)

DSC_0097

Την Πέμπτη 24 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο μπάσκετ του Βλυχού η τελευταία για το φετινό καλοκαίρι εκδήλωση, του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλυχού-Γενίου «Θέαλος».

Η εκδήλωση είχε δυο μέρη.

DSC_1639

Στο πρώτο μέρος της, ο κος Δημήτρης Σκλαβενίτης, φιλόλογος, πρώην πρόεδρος της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών, μας μίλησε για την ιστορία του Βλυχού και του Δημοτικού του σχολείου.  Μας περιέγραψε την πορεία του χωριού μέσα στο χρόνο και μας γύρισε πίσω στα νοσταλγικά χρόνια όταν  το Δημοτικό Σχολείο του Βλυχού, ήταν σε λειτουργία η οποία έπαψε το 1998.
Η ομιλία του κου Σκλαβενίτη θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες στη σελίδα του συλλόγου.

DSC_0016

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ήταν ψυχαγωγικό και είχε φολκλόρ χαρακτήρα, καθώς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φιλοξενήσαμε στο Βλυχό δυο χορευτικά συγκροτήματα, ένα Λευκαδίτικο (κατά την παράδοση) και ένα εκτός Ελλάδας, στα πλαίσια του 55ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας.

Το χορευτικό πρόγραμμα άνοιξε το Στέκι Πολιτισμού Αγερμός με έδρα το Νυδρί και χοροδιδάσκαλο τον Γεράσιμο Λογοθέτη που μας μας παρουσίασε χορούς του Πόντου.

Στη συνέχεια η Περουβιανή καλλιτεχνική ομάδα Mylticolor έδωσε εξωτικό χρώμα στη βραδιά με τις πολύχρωμες φορεσιές και τους έντονους μουσικοχορευτικούς ρυθμούς του μακρινού Περού. Στο κλείσιμο της βραδιάς μάλιστα ξεσήκωσαν και τους θεατές να πάρουν μέρος στον χορό τους.

Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε η πρόεδρος του συλλόγου κα Σαπφώ Καββαδά που ευχαρίστησε θερμά τον κο Σκλαβενίτη για την ηθική και έμπρακτη στήριξή του στον Θέαλο και το χωριό, καθώς επίσης  και τους χορευτές από τον Αγερμό και το Περού, που πραγματικά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Επίσης ευχαρίστησε τον αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κο Σπύρο Αρβανίτη και την κα Ιωάννα Φίλιππα για τη βοήθειά τους στο κομμάτι που αφορούσε το φολκλορικό χαρακτήρα της βραδιάς.

DSC_0404