Συντροφιά με την πανσέληνο στο Δημοτικό Σχολείο του Βλυχού

panselinos_vlicho02

Ίσως φταίνε τα φεγγάρια …
Θα πιω απόψε το φεγγάρι …
Φεγγάρι μου χλωμό …
Το φεγγάρι πάνωθέ μου …

panselinos_vlicho01

Αν και συννεφιασμένη η χθεσινή βραδιά, (Δευτέρα 7 Αυγούστου), το φεγγάρι ολόγιομο μας έκανε την χάρη και έκανε guest εμφανίσεις που και που, μέχρι που αργά, λίγο πριν τα μεσάνυχτα κατάφερε και νίκησε με τη λάμψη του τα σύννεφα, μας έλουσε με τη λάμψη του και ζέστανε τις ψυχές μας με την ομορφιά του. Γιατί είχε φροντίσει προηγουμένως ο ήλιος να διατηρήσει τη δική του θέρμη σε μια ομολογουμένως πολύ ζεστή βραδιά.

panselinos_vlicho07

Στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του Βλυχού μαζεύτηκαν χτες βράδυ παλιοί μαθητές του σχολείου, αλλά και τα παιδιά και τα εγγόνια τους, κάτοικοι του Βλυχού και του Γενίου να ρομαντζάρουν υπό τη λάμψη της φεγγαράδας, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλυχού- Γενίου Θέαλος.

panselinos_vlicho04

Με τις μουσικές του κυρίου Χρήστου Ματσούκα που μας ταξίδεψε με την κιθάρα του (και τις έκτακτες τραγουδιστικές εμφανίσεις του Γεράσιμου Σκλαβενίτη (Παπανού) και της κόρης του Έλσας), σε ρομαντικές διαδρομές φεγγαρόλουστες και νοσταλγικές, περάσαμε μια όμορφη παρεΐστικη βραδιά στον αγαπημένο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, με θέα τον κόλπο του Βλυχού και τα μαγικά φωτάκια του Γενίου.

panselinos_vlicho10 panselinos_vlicho12

Δροσερό κρασί, παγωμένες μπυρίτσες και καλοψημένα σουβλάκια, κεράσματα του Θέαλου αποδείχτηκαν πολύτιμοι σύμμαχοι για να αποκτήσει και το απαραίτητο κέφι η βραδιά.

panselinos_vlicho06

Πάντα έτσι να μαζευόμαστε να νοσταλγούμε και να ρομαντζάρουμε σε αυτόν τον μοναδικό γεμάτο αναμνήσεις χώρο.